torstai 28. joulukuuta 2023

Juhannus 2014: Punnitse & Säästä on ihana kauppa: juhannuspöydässä on ainakin kuivattuina hibiskuksen kukkia, suklaarusinoita, suklaata ja kuivattuja vadelmia / mansikoita / kirsikoita

Juhannus 2014: Punnitse & Säästä on ihana kauppa: juhannuspöydässä on ainakin kuivattuina hibiskuksen kukkia, suklaarusinoita, suklaata ja kuivattuja vadelmia / mansikoita / kirsikoita, hapankirsikoita kuivattuina, inkivääriä, suklaa-kookoksia, suklaabanaaneita, brain food eli aivoruokaa: luomumanteleita - muttei zombieille ;) 

Punnitse ja säästä oli aivan ihana liike ostaa kaikenlaista, niin tervettä kuin epäterveellisiäkin. Lohikäärmenhetelmä oli kaikkein kaunein, violetti. Kun itse valitsi ja punnitsi kuin irtokarkit, ei tarvinnut maksaa paketista, pienistä pakkauksista, vaan pelkästä tuotteesta. Jota voi ostaa haluamansa määrän.

       Uusia perunoita ja tsatsikia, smetanaa ja punajuuria, raasteita... Mutta ei oikein uskalla kerätä kukkasia kedolta punkki-epidemian vuoksi, ei täällä toki Sex Pistolsit mellasta, mellastavaisivatkin! Mutta kukkia kerätessä saa varoa. Aaton aattona käki kukkui ja pihlajan kukat valtaisat rehevät tuoksuivat, kuten suopursutkin, luin taas kerran Maria Langin Kielojen kuningasta, jota katsoinkin vast ikään ruotsalaisena uutena filmatisointina feministinä. Talon emäntä tanssi merirosvolaulun, ja aamulla hengitys huurusi, oltiin käyty pakkasen puolella. Hyvä juttu - ei viikareita eli ei hyttysiä. Mäntyisää likööriä eli Shamaanin tervaa - nyt puhuttaisiin kulttuurisesta omimisesta. Julkaistu 23.6.2014:
                                Juhanus on niin taikasta aikaa: Shamaanin tervaa:
¨
 

 
 

Pippurinen porkkanakeitto smetanalla
punanen lämmin wok tomaateista ja punajuuresta
vege syshia: avokaatoa, seesamin siemeniä, soijaa, riisiä
mansikka-juustokakku

Poltrygeist?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti