perjantai 21. kesäkuuta 2024

Juhannuksen 2024 nopeaa ja helppoa kasvisruokaa ja kattauksia, suoraan tölkistä, säilyy avaamatta mökillä huoneenlämmössä:

Juhannuksen 2024 nopeaa ja helppoa kasvisruokaa ja kattauksia, suoraan tölkistä, säilyy avaamatta mökillä huoneenlämmössä: © Satu  Ylävaara Photography 2024:

S-Marketissa oli alessa vegaaninen tölkkisalaaatti eli vegan f*sh peas - salad italiano. Hei mambo! Kuivattua tomskua ja linssejä, gluteiiniton. Näitä en ole vielä maistanut mutta ostanut kasoon. Kasvisruoka kun on niin kätevää, tuo kuljetus ja säilyminen... Huoneenlämmössä säilyvät purkkiruuat vuosikausia, ja vain avattuna jääkaappiin. Pienenä kun ei ollut sähköä mökillä, niin kellarina toimi maakellari, eli kaivettu kuoppa, jossa oli kaivonrengas pitämässä kylmyyttä ja jöötä. Kun näitä raahaa junassa ja onnikassa jne esim mökille ja vapaille, niin niitä ei tarvitse kuljettaa kylmälaukussa, eivätkä ne määrää kuinkas nopsaan kotio pitää mennä. 

Näköjään Breksitin vuoks ei enää saa ihania, ihania brittiläisiä TESCOn kasvistuotteita S-marketista, (sitten ei Rainbow-merkkiäkään, nyyh nyyh), ja tilalla on COOP, joka on tuttu kauppa ja merkki tornionjokilaisille, ja tietty ruåtsalaisille, lausutaan KUUPPI, jota on saanut ostaa Konsumista joka nykyään on kai Coop. Toinen ruåtsalainen kauppa on ICA, lausutaan iikka. Ican tuotteita on mm ihana merileväherkku, josta on tehty kaviaarin näköistä, mutta ilman eläinrääkkäystä, ja myös merien arvo on ollut mittarissa. Että miten merilevää kerätään ja mistä. Merileväherkku on siis ihana ruoka ruisleivän tahi saaristolaisleivän päällä, niin jouluna kuin juhannuksenakin. Lidlistä sai ostaa Vemondon vegaanista levitettä, hummusta, aika maustettua, tomaattista. Sehän käy Välimeren ja Lähi-idän herkkulautasille, jossa on montaa kasvissorttia. Sekä tietysti paikallisten perunoiden kanssa, oman maan perunoiden, tai ruotsalaisten varhaisperunoiden kanssa. Juhannuksenakin käy kreikkalainen salaatti. Välimeren ja Lähi-idän lautaselle eli nimellä meze-lautanen, sopii mainiosti myös vebablastu, joka ei ole paistettu liian kivikovaksi, vaan pehmeäksi. Sopii varhaisperunoiden, chilimajoneesin ja tuon maustetun hummuksen kanssa. 

S-marketissa oli purkkiruokana kasvissyöjälle soy & wheat protein, lemon & pepper eli vegeprotskua, kasvisproteiinia soijasta ja vehnästä, sitruunalla ja pippurilla maustettua. Yhden purkillisen söin, sopi mainiosti pastan ja kermamaisen kastikkeen kanssa. 


midsommar 2024,kasvisruoka,juhannusaatto 2024,kasvisruokaa,uudet perunat,mittumaari,Juhannusaaton kuvia,midsommar,Juhannus,midsummer 2024,MUU vebablastu,midsummer,juhannus 2024, ja sosialistisesta mediastani:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti