lauantai 1. kesäkuuta 2024

5. päivän kasvisruokaostokset 0 € (Päivä 5) aamiainen, lounas, brunssi, iltapala, välipala: Viikon kasvisruuat:

Viikon kasvisruuat: 5. päivän kasvisruokaostokset 0 € (Päivä 5)   aamiainen, lounas, brunssi, iltapala, välipala:  Päivä 5: 24.09.2023 

hävikkiruokana tilattua porkkanakakku granolaa (mueslia) ja kauramaitoa. Muroja, mysliä ja granolaa syön kauramaidon kanssa aamupalana, iltapalana ja välipalana. Nyt on hävikkiruokana porkkanakakunmakuista granolaa... Jota voi pimpata ja tuunata mm kookoshiutaleilla ja hunajalla, oman maun mukaan. Kuivatuilla karpaloilla, rusinoilla tms. Mitä yleensä kasvisyöjän kuiva-ainekaapista löytyy. Manteleita, pähkinöitä. 


Päivälliseksi pastaa eli pennejä taivaasta, ehkä lahjaksi saatua, kuten soijapurukin, josta riittää kuukausiksi. Sekä halvinta tomaattimurskaa. Jos ei halvinta tomaattimurskaa, niin ketsuppia. Ostan yleensä maustettua tomaattimurskaa, valkosipulin, yrttien tai chilin makuista, ja välillä muitakin tomaattimurskahommia, paseerattua tomaattia jne. Murska käy soijapurun kanssa mm kastikkeisiin pastalle, kasvislasagneen, ja tietty tomaattisoppaan. 

Soijapuru soijamuru on kätevää kuivaruokaa, se on edullista, riittää pitkään, ja säilyy pitkään kuiva-ainekaapissa. Soijamurua käytetään ohjeen mukaan, turvottaen vedessä, ja maustaen valkosipulilla, yrteillä tai chilillä. Murusta tulee spagetinkastiketta, kastiketta perunoille, kastiketta kasvislasagneeseen, kasvistacoihin, kasvistortilloihin ja mm kasvispizzaan. Sekä tietysti ihanaan kaalipataan (keräkaali, porkkana, soijapuru, (puuro)riisi, vesi, soijakastike, siirappi). Soijapurua voi testata myös kaupan ruskean kastikkeen tai ruskean sipulikastikkeen kanssa. 


granolaa ja kauramaitoa
aamiaiseksi, iltapalaksi: hävikkiruokaa: granolaa jossa kookoshiutaleita
päivälliseksi pastaa eli pennejä taivaasta, ehkä lahjaksi saatua, kuten soijapurukin, josta riittää kuukausiksi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti